Welkom bij Fysiotherapie Wenmekers - van de Kar.

Sinds oktober 2012 is onze fysiotherapiepraktijk Wenmekers-van de Kar gevestigd in Du Commerce 2, gelegen tegenover het NS-station te Echt.

De praktijk is goed toegankelijk voor iedereen en kenmerkt zich vanwege haar kleinschaligheid aan een prettig en ontspannen klimaat waarbij we samen met de patient werken aan een actief herstel.

Sinds 2006 is een verwijsbrief voor fysiotherapeutische behandeling niet meer noodzakelijk en hoeft U dus niet eerst naar de huisarts of medisch specialist. Mocht U bijvoorbeeld last hebben van Uw schouder en merkt U dat de klachten niet vanzelf overgaan, kunt U rechtstreeks naar de fysiotherapeut.

Wij maken dan een afspraak met U voor een screeningsgesprek, dat gesprek duurt ongeveer 15 minuten en aan het eind van dat gesprek wordt samen beslist of verder onderzoek en/of behandeling door een fysiotherapeut mogelijk is of dat wij U aanraden toch eerst met Uw klacht naar de huisarts te gaan.

Een behandeling duurt ongeveer een half uur. Wij vragen U voor een eerste behandeling te denken aan Uw NAW gegevens, Uw verzekeringsgegevens en aan een handdoek. Tijdens het anamnestisch gesprek wordt geprobeerd een zo volledig mogelijk beeld van Uw klachten te krijgen, door U vragen te stellen over de klacht waarvoor U behandeld wilt worden en door U te onderzoeken. Op basis daarvan wordt een individueel behandelplan opgesteld, waarbij de fysiotherapeutische richtlijnen als uitgangspunt dienen.

De meest voor de hand liggende manier voor de fysiotherapeut om U te behandelen is een combinatie van oefeningen, mobilisatie-technieken en/of massage. Centraal staat wel bij de fysiotherapeutische behandeling in onze praktijk dat de patient zelf actief meewerkt aan het herstel door Uw oefeningen trouw te doen en de instructies te blijven volgen. Daarnaast geeft de fysiotherapeut preventief advies, voorlichting en begeleiding om herhaling of verergering van klachten te voorkomen.

Goede communicatie tussen U en Uw fysiotherapeut draagt bij aan Uw herstel. Indien U goed aangeeft wat u voelt en uitleg vraagt wanneer U iets niet duidelijk is, kunnen we tot een optimaal resultaat komen. Wij helpen U graag om Uw lichaam zo snel mogelijk weer pijnvrij funktionerend te krijgen en/of te houden !

De fysiotherapeuten die werkzaam zijn in onze praktijk zijn allen BIG geregistreerd en nemen deel aan het Kwaliteitsregister van het KNGF. Ook werken wij volgens de richtijnen van het KNGF. Dit is onze beroepsgroep.

Mocht U desondanks niet tevreden zijn over de geboden fysiotherapeutische zorg, dan kunt  U dit melden aan de behandelend fysiotherapeut en/of de praktijkhoudster. Wij nemen deel aan de klachtenregeling van het KNGF. Voor meer info hierover kunt U ook terecht op hun website www.kngf.nl .Ook zijn er folders in het folderrek in onze wachtkamer.

Ook kunt U in onze praktijk terecht voor sportmassage !

Ook voor vragen over Uw aanvullende verzekering voor fysiotherapie in 2022  kunt U bij ons terecht !

telefonisch 0475-481442/ 06-10739836 of via de mail fysio.wenmekers@gmail.com

Openingstijden

Maandag

09.00 tot 19.30 uur

Dinsdag

08.00 tot 19.00 uur

Woensdag

08.00 tot 14.00 uur

Donderdag

08.00 tot 19.00 uur

Vrijdag

08.00 tot 14.00 uur

Wij behandelen alléén volgens afspraak. Indien gewenst, is er ook behandeling buiten de openingstijden mogelijk. Ook behandelen wij  aan huis.

Telefonisch zijn wij bereikbaar op het volgende nummer

0475-481442 of mobiel 06-10739836

Indien wij U even niet te woord kunnen staan, kunt U Uw naam en telefoonnummer inspreken en bellen wij U diezelfde dag nog terug.

U kunt ook elke werkdag persoonlijk aan de balie terecht voor een afspraak, bij voorkeur tussen 9 en 11u ivm buitendienst.

Ook kunt U ons voor een eerste afspraak een mail  fysio.wenmekers@gmail.com  of app 06-10739836 sturen.

Heeft u vragen omtrent de tarieven en vergoedngen, dan verwijzen wij  U naar onze TARIEVENPAGINA.

Ook zijn wij te vinden op FACEBOOK.